Curaçao Neptunus ‘kampioen’ van het Koninkrijk

De honkballers van Curaçao Neptunus zijn gisteren winnaar geworden van de Kopa Bon Intenshon. De Nederlandse landskampioen versloeg donderdag al de Arubaanse kampioen en was gisteren ook te sterk voor de kampioen van Curaçao. De ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen heeft daarmee de oefentrip op Curaçao afgesloten met drie overwinningen.

Curaçao Neptunus verbleef de afgelopen dagen op uitnodiging van hoofdsponsor Fundashon Bon Intenshon op het eiland om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Behalve trainingen en clinics voor kinderen werden er oefenwedstrijd van elk zeven innings gespeeld tegen één Arubaans en twee Curaçaose teams.

Donderdagavond opende de Rotterdamse ploeg de Kopa Bon Intenshon met een 2-7 overwinning op Marlboro Red Machine, dat met coach Eugene Kingsale naar Curaçao was afgereisd. De Arubaanse honkballers openden in hun tweede slagbeurt de score, maar keken twee innings later al tegen een onoverbrugbare 1-4 achterstand aan. In het Tio Daou Ballpark stonden pitchers Diegomar Markwell, Steven van Groningen, Berry van Driel en Bayron Cornelisse in zeven innings zeven honkslagen en slechts twee punten toe. Julio Hernandez en Jair Thomson sloegen elk twee hits voor de Arubaanse kampioen.

Geboorte

Grote man aan slag bij Curaçao Neptunus was Benjamin Dille. Hij zorgde met drie hits voor drie van de zeven punten voor zijn ploeg. Tijdens de tweede en derde wedstrijd moest Curaçao Neptunus het echter doen zonder de Belgische international. Hij keerde dit weekeinde halsoverkop huiswaarts om de geboorte van zijn zoon bij te wonen.

Voormalig Major Leaguers Yurendell de Caster en Eugene Kingsale stonden zaterdag tegenover elkaar.

Voormalig Major Leaguers Yurendell de Caster en Eugene Kingsale stonden zaterdag tegenover elkaar.
Foto: © Micheline Heyliger

Maar ook zonder Dille was Curaçao Neptunus onverslaanbaar. In de tweede wedstrijd tegen Sta. Rosa Indians mede dankzij een andere Belgische international. Startend pitcher Kenny van den Branden stuurde in de eerste vier innings zes tegenstanders met drie slag terug naar de dug-out. In de eerste inning al direct drie.

Profpitcher

Zelf was Curaçao Neptunus in de eerste slagbeurt een stuk productiever. Hits van Dwayne Kemp, Rien Vernooij, Gianison Boekhoudt, Urving Kemp en Daniel Fernandes zorgden al in de eerste inning voor vijf Rotterdamse punten. Sta. Rosa Indians had alleen een antwoord in de vierde inning. Mede door een solohomerun werd het verschil verkleind tot 5-3, maar verder lieten relievers Steven van Groningen en Kevin Kelly het in de laatste drie innings niet komen.

International Kelly gooide de zevende en laatste inning uit, zoals zijn ploeggenoot Van den Branden het duel was begonnen. Hij schakelde drie tegenstanders uit met drie slag. Voor Sta. Rosa Indians kwam zaterdagavond in het Tio Daou Ballpark onder meer international Shairon Martins in actie. De profpitcher moest in de zesde inning een solohomerun toestaan aan Urving Kemp, die daarmee de eindstand bepaalde op 8-3.

Oefenwedstrijden

Pitcher Bayron Cornelisse (Curaçao Neptunus) op de heuvel van het Heintje Kool Ballpark.

Pitcher Bayron Cornelisse (Curaçao Neptunus) op de heuvel van het Heintje Kool Ballpark.
Foto: © Micheline Heyliger

Vandaag sloot Curaçao Neptunus de Kopa Bon Intenshon ook af met een overwinning op St. Maria Pirates. De kampioen van Curaçao, met onder meer voormalig Neptunus-speler Rudy van Heydoorn en Yurendell de Caster binnen de gelederen, had zelf een dag eerder al verloren van de Arubaanse kampioen. Tegen de honkballers uit Rotterdam wist het sterkte St. Maria Pirates goed partij te bieden. Maar in het Heintje Kool Ballpark ging ook nu de winst naar de Nederlandse ploeg: 2-3.

Via punten in de derde en vierde inning liep Curaçao Neptunus gisteren uit naar een 0-3 voorsprong. Beide keren profiteerden de honkballers uit Rotterdam van veldfouten. In de slotfase ging Neptunus zelf echter ook in de fout, waardoor St. Maria Pirates in de vierde en zesde inning het verschil kon verkleinen tot 2-3. Dwayne Kemp (derde inning) en Christian Diaz (vierde inning) sloegen met hun honkslagen de punten binnen voor Neptunus. Voor Curaçao Neptunus stonden pitchers Orlando Yntema (vier innings), Berry van Driel en Bayron Cornelisse samen vijf honkslagen toe in zeven innings.
Het was de derde overwinning op rij voor de Rotterdamse ploeg tijdens de oefentrip op Curaçao. Vandaag keert de selectie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen terug naar huis. Voor de komende weken staan nog oefenwedstrijden op het programma tegen Twins, UVV en L&D Amsterdam, voordat op 14 april de competitie van start gaat.

Eindstand:
1. Curaçao Neptunus 3-6
2. Marlboro Red Machine: 3-4
3. St. Maria Pirates: 3-2
4. Sta. Rosa Indians: 3-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page