Profpitcher Isenia naar Vaessen Pioniers

Vaessen Pioniers heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met de voormalig profhonkballer Jonatan Isenia. De speler van Curaçao kwam tijdens de World Baseball Classic nog uit voor het Nederlands team. Daarnaast heeft de Hoofddorpse hoofdklasser ook de Amerikaanse pitcher Jonah van Bemmelen aangetrokken.

De twee nieuwe aanwinsten hebben zich inmiddels gemeld bij hun nieuwe Nederlandse club. Isenia traint sinds twee weken met de Hoofddorpse selectie mee. De Amerikaanse pitcher Jonah van Bemmelen maakte zijn debuut voor Vaessen Pioniers tijdens de MJFP Van de Vegte Memorial afgelopen weekeinde in Nijmegen.

In de aanloop naar de World Baseball Classic van 2013 was Jonatan Isenia één van de debutanten in de selectie van het Nederlands team. Oranje bereikte op dit toernooi een historische halve finaleplaats. Isenia gooide tijdens de World Baseball Classic in twee wedstrijden 3 2/3 innings waarin hij geen enkel punt toestond, drie keer drie slag gooide, twee keer vier wijd en twee honkslagen tegen kreeg.

Blessure

Isenia meldde zich na afloop van de World Baseball Classic met een blessure aan zijn elleboog bij Spring Training van zijn werkgever Baltimore Orioles in Sarasota (Florida). Die blessure had de pitcher van Curaçao opgelopen in de vierde inning van de wedstrijd uit de tweede ronde tegen Japan.

Jonatan Isenia tekende in december 2011 op achttienjarige leeftijd een profcontract bij Baltimore Orioles. Hij speelde uiteindelijk tussen 2012 en 2014 drie seizoenen als profhonkballer, waarvan twee in de Gulf Coast Rookie League. Daarin kwam hij in 36 wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 2.40. Afgelopen seizoen kwam Isenia niet in actie, omdat hij door zijn werkgever op de ‘restricted list’ was geplaatst.

Submarine pitcher

Naast Jonathan Isenia heeft Vaessen Pioniers ook de rechtshandige pitcher Jonah van Bemmelen aangetrokken. De 25-jarige Amerikaanse honkballer met Nederlands paspoort wordt een opvallende verschijning op de Nederlandse velden. Sinds de zomer van 2014 gooit Van Bemmelen als een submarine pitcher. Die techniek deed hij op terwijl hij speelde voor Geneva Twins in de New York Collegiate Baseball League (NYCBL).

Tussen 2012 en 2015 gooide Van Bemmelen voor het honkbalteam van de Arcadia University in de Middle Atlantic Conference (MAC). In 2013 leidde hij als reliever zijn team in aantal wedstrijden (17) en saves (3). Vorig jaar stond hij in veertien wedstrijden zelfs geen enkel verdiend punt toe en gooide hij vijftien keer drie slag in 12 2/3 inning. Van Bemmelen gooide vorig jaar bovendien vier wedstrijden (4.91) voor Santa Fe Fuego, één van de teams uit de onafhankelijke profcompetitie Pecos League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page