Loopstok derde debutant in MLB Spring Training

Sicnarf Loopstok is de derde debutant uit het Nederlands Koninkrijk geworden tijdens Spring Training van Major League Baseball. De 22-jarige catcher werd gisteren in Arizona toegevoegd aan de hoofdmacht van Cleveland Indians en maakte dezelfde dag zijn debuut in de wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers.

Sicnarf Loopstok, die onder contract staat van Cleveland Indians, is daarmee in de voetsporen getreden van pitcher Juan Carlos Sulbaran (St. Louis Cardinals) en catcher Chadwick Tromp (Cincinnati Reds). Dit tweetal maakte eerder deze Spring Training al hun debuut in de hoofdmacht van hun Amerikaanse proforganisatie.

De Arubaanse catcher werd gisteren als extra Minor League-speler toegevoegd aan de hoofdmacht van Cleveland Indians voor de wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers. Lang op zijn debuut hoefde Loopstok niet te wachten, diezelfde avond mocht hij nog het veld betreden van Camelback Ranch in Arizona. Het leverde daarmee een uniek moment op, want in hetzelfde duel kwam ook zijn landgenoot Shawn Zarraga in actie.

Prominente rol

Zodoende kreeg de wedstrijd tussen Los Angeles Dodgers en Cleveland Indians twee Arubaanse honkballers in actie als catcher in de negende inning. Daarbij speelde Loopstok een zeer prominente rol. Hij was in de tweede helft van de achtste inning in de wedstrijd gekomen als vervanger voor catcher Roberto Perez. In diezelfde slagbeurt bracht Los Angeles Dodgers hun Arubaanse troef als pinch-hitter in het duel. Zarraga sloeg direct een honkslag, maar sneuvelde even later in een dubbelspel.

In de tweede helft van de negende inning verkleinde Los Angeles Dodgers met een punt de achterstand tot 3-4. Met lopers op het eerste en het tweede honk en twee man uit ging de defensie van Cleveland Indians in de fout, daardoor kreeg Rob Segedin de kans om de gelijkmaker voor zijn ploeg te scoren. Catcher Loopstok reageerde echter kordaat en schakelde na een aangooi de aanstormende loper koelbloedig uit om de voorsprong voor zijn ploeg vast te houden en Cleveland Indians de winst te bezorgen.

Vierde seizoen

Zelf kwam Loopstok in het duel tegen Los Angeles Dodgers niet meer aan slag.

Loopstok tekende op 14 juni 2013 een profcontract en is bezig aan zijn vierde seizoen als profhonkballer. Zowel in 2014 als 2015 speelde de catcher voor het Class A-team Lynchburg Hillcats. Afgelopen seizoen kwam hij voor dit team in veertien wedstrijden tot een slaggemiddelde van .186.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page