Van ’t Klooster in nieuwe Europese competitie

Buitenvelder Dirk van ’t Klooster keert komende maand terug op de honkbalvelden. De oud-international, die vorig jaar in dienst van Vaessen Pioniers een punt achter zijn spelersloopbaan had gezet, is één van de spelers die met Amsterdam Baseball uit gaan komen in de Euro League Baseball. De splinternieuwe Europese competitie gaat op zondag 15 mei in Nederland van start.

De afgelopen dagen is de selectie gevormd voor dit jongste team uit de ambitieuze Europese competitie. De Amsterdamse selectie komt tijdens het eerste seizoen van de Euro League Baseball te staan onder leiding van Ronald Jaarsma, die momenteel één van de assistent-coaches is bij hoofdklasser L&D Amsterdam. Hij wordt geassisteerd door Jurjan Koenen en voormalig Major Leaguer Ralph Milliard. Zij stonden beiden eerder al eens als hoofdcoach aan het roer bij het Bussumse HCAW.

Met Van ’t Klooster maken nog een aantal andere oud-internationals komende maand hun debuut in de Euro League Baseball. Ook pitchers Jos de Jong en Jurrian Koks en binnenvelder Percy Isenia zijn toegetreden tot de selectie van Amsterdam Baseball. Het drietal beëindigde na afloop van het seizoen 2014 hun hoofdklassecarrière om terug te keren bij hun oude club. De Jong verruilde L&D Amsterdam voor overgangsklasser Quick Amersfoort, terwijl Isenia terugkeerde bij Zwijndrecht. Koks ging spelen voor het Haagse Storks.

Oudgedienden

Amsterdam Baseball, dat als één van de vier teams van start gaat aan het eerste seizoen van de Euro League Baseball, is gevormd rond zeventien spelers van L&D Amsterdam. Daarnaast wordt het team versterkt door Twins-pitcher Elton Koeiman en een aantal oudgedienden, waaronder voormalig internationals Chris Mowday en Kevin Miner. Andere spelers zijn de voormalig profhonkballers Tom de Blok, Danny Rombley en Kenny Berkenbosch.

Het allereerste seizoen van de nieuwe Europese competitie ziet op zondag 15 mei voor het eerst in Nederland het levenslicht. Amsterdam Baseball start op die dag de Euro League Baseball als de Tsjechische vice-kampioen Draci Brno op bezoek komt. De wedstrijd start om 18.00 uur op Sportpark Ookmeer. Een dag later volgt ook de tweede wedstrijd uit de serie tussen beide teams. “Wij zijn zeer blij met het team dat Amsterdam Baseball heeft samengesteld”, laat ELB-voorzitter Wim van den Hurk weten. “Dit team moet zeker kunnen strijden om de ELB 2016 Championship Crown.”

Officieel geopend

Hoofdcoach Ronald Jaarsma heeft diverse voormalig profhonkballers en internationals geselecteerd voor Amsterdam Baseball.

Hoofdcoach Ronald Jaarsma heeft diverse voormalig profhonkballers en internationals geselecteerd voor Amsterdam Baseball.
Foto: © Rob Jelsma

In totaal spelen de vier teams uit de Europese competitie elk zes thuis- en zes uitwedstrijden. Behalve Amsterdam Baseball en Draci Brno nemen ook de Duitse teams Regensburg Legionäre en Munich-Haar Disciples deel aan de eerste editie van de Euro League Baseball. De Euro League Baseball wordt officieel geopend op 19 april. In Tsjechië wordt dan de eerste wedstrijd uit de serie van twee duels gespeeld tussen Draco Brno en Regensburg Legionaere.

Na de twee thuiswedstrijden op 15 en 16 mei reist het Amsterdamse team voor duels tegen Draci Brno op 11 en 12 juli af naar Tsjechië. Een week later wordt op 18 en 19 juli in Duitsland gespeeld tegen Munich Haar Disciples. Op 29 en 30 augustus keren de honkballers uit Amsterdam opnieuw terug in Duitsland voor een serie van twee wedstrijden tegen Regensburg Legionaere. Amsterdam sluit het seizoen af op Sportpark Ookmeer. Eerst ontvangt het team op 5 en 6 september Regensburg Legionaere. Hierna komt op 12 en 13 september ook Munich Haar Disciples op bezoek. Van den Hurk: “De thuiswedstrijden van Amsterdam Baseball op het Sportpark Ookmeer zullen veel entertainment bieden voor de hele familie. Zowel op als naast het veld.”

Selectie Amsterdam Baseball

Pitchers:
Tom de Blok, Dennis Burgersdijk, Daan Hendrix, Jos de Jong, Elton Koeiman, Jurrian Koks, Kevin Miner, Chris Mowday, Robin Schel, Pim Walsma en Kyle Ward.

Catchers:
Max Clarijs, Rashid Gerard en Danny Vader

Binnenvelders:
Jesse Aussems, Kenny Berkenbosch, Patrick Bok, Michael Duursma en Percy Isenia

Buitenvelders:
Linoy Croes, Remco Draijer, Dirk van ’t Klooster, Koen Nooij en Danny Rombley

Schema Amsterdam Baseball

15-05-2016: Amsterdam Baseball – Draci Brno
16-05-2016: Amsterdam Baseball – Draci Brno
11-07-2016: Draci Brno – Amsterdam Baseball
12-07-2016: Draci Brno – Amsterdam Baseball
18-07-2016: Munich Haar Disciples – Amsterdam Baseball
19-07-2016: Munich Haar Disciples – Amsterdam Baseball
29-08-2016: Regensburg Legionaere – Amsterdam Baseball
30-08-2016: Regensburg Legionaere – Amsterdam Baseball
05-09-2016: Amsterdam Baseball – Regensburg Legionaere
06-09-2016: Amsterdam Baseball – Regensburg Legionaere
12-09-2016: Amsterdam Baseball – Munich Haar Disciples
13-09-2016: Amsterdam Baseball – Munich Haar Disciples

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page