L&D Amsterdam wint oefentoernooi in Bussum

Voor de tweede keer in de historie is L&D Amsterdam winnaar geworden van het In Memoriam Charles Urbanus Tournament. Bleef de Amsterdamse ploeg twee jaar geleden nog ongeslagen, tijdens deze editie moest de selectie van hoofdcoach Charles Urbanus op de slotdag zijn meerdere erkennen in Vaessen Pioniers.

L&D Amsterdam en gastheer HCAW wonnen tijdens deze editie van het In Memoriam Charles Urbanus Tournament beiden tweemaal. De belangrijkste overwinning boekten de Amsterdamse honkballers al direct vrijdagavond. Tijdens de openingswedstrijd van het toernooi leidde Kevin Heijstek zijn ploeg naar een 3-7 overwinning op HCAW. De international gooide negen keer drie slag en stond slechts één honkslag toe in vier innings.

De beste slagman van het toernooi werd Remco Draijer. Met een driehonkslag sloeg hij in de derde inning van de wedstrijd tegen HCAW twee ploeggenoten binnen, waarna hij zelf ook scoorde. Een dag later was hij opnieuw belangrijk voor de Amsterdamse ploeg. Ook ditmaal sloeg hij twee hits en zorgde hij voor drie van de vijf punten voor zijn ploeg. L&D Amsterdam won het duel uiteindelijk met 5-2.

Onttroond

Door de overwinningen op HCAW en Kinheim was L&D Amsterdam op de tweede speeldag in Bussum al zeker van de toernooiwinst. Daarmee werd het Haarlemse Kinheim tijdens de 34e editie van het In Memoriam Charles Urbanus Tournament als titelverdediger onttroond.

Derde honkman Rashid Gerard kan niet bij de bal.

Derde honkman Rashid Gerard kan niet bij de bal.
Foto: © Rob Jelsma

Alleen Vaessen Pioniers kon de aanval van L&D Amsterdam een halt toe roepen. Dat deed de Hoofddorpse ploeg met pitchers Nick Keur en nieuwkomer Jonatan Isenia op de heuvel. Het tweetal stond in vier innings slechts één honkslag toe. Daardoor was de tweepunten-homerun van Kevin Dirksen in de eerste inning al voldoende voor de winst. Dat verschil van twee punten kon L&D Amsterdam niet meer overbruggen: 1-3.

Kunststukje

Hoewel Vaessen Pioniers in Bussum als enige ploeg van L&D Amsterdam wist te winnen, eindigde de Hoofddorpse formatie wel op een laatste plaats. Zowel van Kinheim als van HCAW werd verloren. In de wedstrijd tegen Corendon Kinheim sloeg Kevin Moesquit in de eerste inning een solohomerun. Later op de dag herhaalde de speler van Kinheim dat kunststukje in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Toen rammelde hij de bal zelfs voor twee punten over de omheining van de Bussumse Vallei. Het leverde hem na afloop van het toernooi de prijs op van Meest Waardevolle Speler.

HCAW werd achter L&D Amsterdam knap tweede. De Bussumse ploeg won van zowel Vaessen Pioniers (4-7) als van Kinheim (2-1). Tegen zijn oude Hoofddorpse ploeg sloeg Vince Rooi zaterdag drie punten binnen met twee tweehonkslagen. Met opnieuw een tweepitter sloeg hij in het duel tegen Kinheim nog eens een punt binnen.

Beste pitcher

Mervin Gario (Vaessen Pioniers) probeert Vince Rooi (HCAW) uit te tikken.

Mervin Gario (Vaessen Pioniers) probeert Vince Rooi (HCAW) uit te tikken.
Foto: © Rob Jelsma

Een week eerder had Vaessen Pioniers nog een 19-1 monsterzege behaald op HCAW tijdens de MJFP Jan van de Vegte Memorial Tournament. Met die zege werd werd de Hoofddorpse ploeg winnaar van het tweedaagse oefentoernooi in Nijmegen.

Titelverdediger Kinheim moest in Bussum genoegen nemen met een derde plaats. Beste pitcher dit toernooi werd Dennis Burgersdijk. Hij leidde de Amsterdamse kampioen op de tweede dag naar winst tegen Corendon Kinheim. Hij gooide dit toernooi de meeste innings (5), kwam tot vier keer drie slag en stond geen enkel punt toe.

Uitslagen

Vrijdag 1 april 2016
HCAW – L&D Amsterdam: 3-7

Zaterdag 2 april 2016
Kinheim – Vaessen Pioniers: 3-1
L&D Amsterdam – Kinheim: 5-2
Vaessen Pioniers – HCAW: 4-7

Zondag 3 april 2016
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 1-3
HCAW – Kinheim: 2-1

Eindstand:
1. L&D Amsterdam
2. HCAW
3. Kinheim
4. Vaessen Pioniers

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page