Profhonkballers starten met homeruns

De Nederlandse profhonkballers Roger Bernadina en Danny Arribas zijn hun seizoen gestart met een homerun voor hun nieuwe team. Bernadina debuteerde voor het Triple A-team Las Vegas 51s, terwijl catcher Arribas voor het nieuwe seizoen was toegewezen aan het Class A-team West Virginia Power.

Roger Bernadina, die vorig seizoen nog onder contract stond van Colorado Rockies, kende een droomstart voor Las Vegas 51s. Bij zijn debuut voor het Triple A-team uit de organisatie van New York Mets rammelde hij al in zijn eerste wedstrijd de bal over de omheining.

Met daarnaast een prachtige vangbal had hij afgelopen donderdag een grote bijdrage aan de 6-4 overwinning van zijn ploeg op Fresno Grizzlies. Bernadina krijgt bij New York Mets een nieuwe kans om terug te keren in de Major League. Bij deze profclub heeft de Haagse honkballer een clausule in zijn contract, die het mogelijk maakt na 15 juni op zoek te gaan naar een nieuwe club als hij dan nog niet de Majors heeft bereikt.

Pacific League

Bernadina is één van de vier spelers uit het Nederlands Koninkrijk, die inmiddels het seizoen zijn begonnen in de Triple A Pacific League. Korte stop Jurickson Profar (Texas Rangers) sloeg al in zijn eerste twee wedstrijden voor Round Rock Express drie hits (.500) en scoorde vier runs. De Arubaanse catcher Shawn Zarraga keerde voor het tweede seizoen terug bij Oklahoma City Dodgers.

Pitcher Juan Carlos Sulbaran maakte deze week met een overwinning zijn debuut voor Memphis Redbirds. Voor dit Triple A-team uit de organisatie van St. Louis Cardinals stond de pitcher van Curaçao slechts twee honkslagen in vijf innings toe.

Nederlands succes

Catcher Danny Arribas zorgde ook voor Nederlands succes. Donderdag debuteerde hij voor West West Virginia Power in de Class A South Atlantic League. Twee dagen later sloeg hij zijn tweede hit, een bal die verdween over de omheining van het NewBridge Bank Park. Voor de 23-jarige Nederlandse honkballer was het zijn negende homerun uit zijn zesjarige profcarrière.

Ook de talentvolle Curaçaose korte stoppen Ozhaino Albies en Carlton Daal hebben inmiddels hun seizoen met een promotie gestart. Daal speelde afgelopen donderdag zijn eerste duel voor Pensacola Blue Wahoos op Double A-niveau. Zijn eilandgenoot Albies debuteerde in dezelfde Southern League voor Mississippi Braves.
Afgelopen donderdag stonden beide spelers al direct tegenover elkaar in het veld.  Albies bleef in die wedstrijd nog zonder honkslag, maar volgde in de twee daaropvolgende duels met beide keren drie hits en één gescoord punt: .400.

Major League

De Major League begon deze week met vijf spelers uit Curaçao en Aruba. Didi Gregorius (.333) opende het seizoen voor New York Yankees met een homerun in zijn eerste wedstrijd. Ook Jonathan Schoop (.308) sloeg inmiddels al zijn eerste bal het stadion uit. De honkballer van Curaçao deed dat in zijn vierde duel van dit seizoen voor Baltimore Orioles.

In Japan liet ook Wladimir Balentien (.316) met een homerun van zich horen. Nadat hij de eerste wedstrijden van het seizoen in de Nippon Professional door een blessure had moeten missen, sloeg de buitenvelder van Yakult Swallows in zijn eerste vijf duels al tweemaal de bal over de hekken.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page