UVV ongeslagen, stunt voor Twins

Het geplaagde UVV kon zich geen betere start van het seizoen wensen. De Utrechtse ploeg van hoofdcoach Ferenc Jongejan bleef als enige team in de eerste speelronde van de hoofdklasse ongeslagen. Nieuwkomer Twins zorgde voor een stunt door landskampioen en Europees clubkampioen Curaçao Neptunus te verslaan.

De acht teams uit de hoofdklasse zijn donderdagavond van start gegaan voor het nieuwe seizoen. Voor het derde jaar op rij is Curaçao Neptunus de competitie begonnen als titelverdediger. De winnaar van de European Champions Cup van 2015 verslikte zich al in de eerste speelweek in promovendus Twins, dat zich vorig seizoen via winst op Mampaey The Hawks in de Promotie/Degradatie Series had geplaatst voor de hoofdklasse.

De winst van Twins, dat voor het eerst sinds 2004 weer uitkomt op het hoogste niveau, was niet eens zo’n enorme verrassing. Al bij hun rentree op donderdagavond waren de honkballers uit Oosterhout dichtbij winst tegen het sterke Curaçao Neptunus.

Slachtoffer

Drie dagen later was het wel zover en won Twins zijn eerste wedstrijd in de reguliere competitie van de hoofdklasse sinds 2 september 2004. Toen werd het Rotterdamse Sparta/Feyenoord verslagen. Vandaag was opnieuw een Rotterdamse ploeg slachtoffer. Curaçao Neptunus gaf vandaag de winst zelf uit handen, nadat de ploeg in de negende inning tweemaal in de fout ging en Twins bovendien tweemaal kon scoren op een doorgeschoten bal.

Evenals Curaçao Neptunus verloren ook L&D Amsterdam, Vaessen Pioniers en Kinheim in de eerste speelronde eenmaal.

Onzeker

Elton Koeiman in actie als startend pitcher voor Twins.

Elton Koeiman in actie als startend pitcher voor Twins.
Foto: © Rob Jelsma

Voor UVV was het, door het ontbreken van een team in de Rookie League, een week geleden nog onzeker of de ploeg wel aan het nieuwe seizoen in de hoofdklasse kon beginnen. Vorige week kwam er echter tijdens spoedoverleg tussen alle hoofdklasseclubs toch witte rook uit Nieuwegein. Acht dagen later is het juist UVV dat na de eerste speelronde ongeslagen aan kop gaat in de hoofdklasse.

Grote mannen bij de Utrechtse ploeg waren de Belgen Jamie Verheylewegen en Dennis Ribbens. In drie wedstrijden sloegen zij elk zeven honkslagen en brachten zij vijf punten over de thuisplaat. Verheylewegen (.700) is daarmee na de eerste speelronde de beste slagman van de hoofdklasse. Ribbens (.636) volgt op een tweede plaats.

Uitslagen

De Glaskoning Twins – Curaçao Neptunus: 2-4
De Glaskoning Twins – Curaçao Neptunus: 0-13
Curaçao Neptunus – De Glaskoning Twins: 3-7

Kinheim – HCAW: 6-7
Kinheim – HCAW: 4-3
HCAW – Kinheim: 1-2

L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 1-3
Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 2-7

UVV 9 – 1 DSS: 9-1
UVV 8 – 2 DSS: 8-2
DSS 6 – 12 UVV: 6-12

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page