Draci Brno opent Euro League Baseball met winst

Draci Brno is vanavond winnaar geworden van de historische eerste wedstrijd uit de Euro League Baseball. De Tsjechische ploeg versloeg op eigen veld de honkballers van Regensburg Legionäre met 4-1. Voor de Duitse ploeg maakte de Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek zijn debuut in de ELB.

Met een ferme pitch opende Wim van den Hurk, de Nederlandse voorzitter van de European Association of Professional Baseball, aan het begin van de avond op ceremoniële wijze de allereerste Europese competitie. Na maandenlange voorbereiding is deze Euro League Baseball vanavond officieel met vier teams van start gegaan. Komende maand komt ook voor het eerst Amsterdam Baseball in actie.

Vanavond waren Draci Brno en Buchbinder Regensburg Legionäre de eerste twee teams die het veld betraden. Daarvoor moesten de Duitse honkballers vanochtend eerst wel een bijna vijf uur durende busreis maken naar de Tsjechische stad. Die busreis was de ploeg niet in de koude kleren gaan zitten. In het Tsjechische Městský Stadion ging Legionäre maar liefst driemaal in de fout. En alleen de Zuid-Koreaan Bong Kyu Kang, die eerder onder meer uitkwam voor Samsung Lions, wist te scoren voor de Duitse ploeg.

Zuinig

Voor Draci Brno opende Adam Hajtmar in de eerste inning de score en besliste hij uiteindelijk in de zesde inning de wedstrijd. De Tsjechische buitenvelder scoorde vanavond in de allereerste wedstrijd uit de Euro League Baseball in totaal drie punten. Zowel in de eerste als in de zevende inning werd hij binnengeslagen door Martin Schneider (2 uit 3). Nog eens twee runs in de achtste inning brachten de eindstand op 4-1.

Alexander Schmidt aan slag voor Regensburg Legionäre.

Alexander Schmidt aan slag voor Regensburg Legionäre.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Manager Ivan Rodriguez, die eerder onder meer hoofdcoach in de Nederlandse hoofdklasse was voor Mr.Cocker HCAW, begon de wedstrijd met startend pitcher Mike Bolsenbroek. Hij was echter zuinig op zijn pitchers en haalde Bolsenbroek vroegtijdig naar de kant. Rodriguez liet uiteindelijk drie verschillende pitchers gooien.

Debuut

Bolsenbroek (3-0-2-2) gooide bij zijn officiële ELB-debuut drie innings, waarin hij alleen een onverdiend moest toestaan in de eerste inning. De Nederlandse pitcher gooide in totaal drie keer drie slag en stond slechts twee honkslagen toe.

Winnend pitcher werd de voormalig profhonkballer Jason Jarvis (7-1-5-2). Hij gooide voor Draci Brno in totaal zeven innings en stond op zijn beurt eveneens geen enkel verdiend punt toe. Beide teams kwamen in de eerste wedstrijd tot zes hits. Morgenavond treffen Brno en Legionäre elkaar opnieuw in het Městský Stadion voor de tweede wedstrijd uit de serie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page