Beste seizoenstart voor HCAW in jaren

HCAW is bezig aan de beste competitiestart sinds 2010. In dat jaar won Mr.Cocker HCAW drie van zijn eerste vier wedstrijden. Deze week kwam het aantal overwinningen voor de Bussumse ploeg in het prille seizoen eveneens op drie. Door dat resultaat staat de formatie van de teruggekeerde hoofdcoach Roy Berrevoets na twee speelrondes op een vierde plaats in de competitie.

Nadat vorige week één van de drie wedstrijden tegen Kinheim werd gewonnen, werd deze week UVV tweemaal op rij verslagen. De twee overwinningen op UVV waren de eerste twee nederlagen voor de Utrechtse ploeg van dit seizoen. HCAW dankt zijn prestaties onder meer aan de nieuw aangetrokken Roelie Henrique (.450) en Kevin Weijgertse (.333), die in de eerste zes wedstrijden voor een aanvallende injectie hebben gezorgd.

Nieuwkomer De Glaskoning Twins won vandaag ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Nadat vorige week zondag Curaçao Neptunus al werd verslagen, werd nu ook Vaessen Pioniers aan de zegekar gebonden. Opnieuw met pitcher Elton Koeiman op de heuvel. Tegen zijn voormalige ploeg gooide Koeiman zeven keer drie slag en stond hij in acht innings alleen een honkslag toe aan Mervin Gario in de allereerste slagbeurt.

Kinheim kende deze week een zware serie tegen Curaçao Neptunus.

Kinheim kende deze week een zware serie tegen Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Ongeslagen

Het eerste treffen tussen de twee finalisten van vorig jaar leverde donderdag nog een gelijkspel op tussen Curaçao Neptunus en Kinheim. Maar in dit weekeinde stapte de Rotterdamse titelverdediger beide keren als winnaar van het veld. Daardoor moet Kinheim vooralsnog genoegen nemen met een zesde plaats.

L&D Amsterdam bleef deze week, tegen het nog puntloze DSS, als enige team ongeslagen en heeft met een serie van vijf overwinningen op rij nu de eerste plaats in de hoofdklasse in handen gekregen.

Uitslagen tweede speelronde

Vaessen Pioniers – De Glaskoning Twins: 4-2
Vaessen Pioniers – De Glaskoning Twins: 6-2
De Glaskoning Twins – Vaessen Pioniers: 3-0

Curaçao Neptunus – Kinheim: 9-9
Curaçao Neptunus – Kinheim: 6-3
Kinheim – Curaçao Neptunus: 0-3

DSS – L&D Amsterdam Pirates: 7-9
DSS – L&D Amsterdam Pirates: 5-11
L&D Amsterdam Pirates – DSS: 10-2

HCAW – UVV: 4-2
HCAW – UVV: 9-5
UVV – HCAW: 11-2

Bekijk alle foto’s in het album van Rob Jelsma

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page