Aantal wedstrijden in Italiaanse competitie verhoogd

Met het oog op het aanstaande Europees kampioenschap in Hoofddorp heeft de Italiaanse bond FIBS besloten om het aantal wedstrijden in de Italian Baseball League weer te verhogen van twee naar drie per week. “Op deze wijze bereiden we jonge spelers voor op toernooien, waar iedere dag moet worden gespeeld”, licht bondscoach  Marco Mazzieri de keuze toe.

In de meeste gevallen wordt er dit seizoen gespeeld op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. Maar clubs kunnen onderling overeen komen om op donderdagavond en op zondag te spelen. Die alternatieven zijn al in de eerste drie weekends toegepast.

Marco Mazzieri, voor het tiende jaar op rij bondscoach bij de Italianen, is een van de velen, die de terugkeer naar drie wedstrijden van harte verwelkomt. Gedurende het Italiaanse seizoen volgt hij de kandidaten voor zijn nationale ploeg, waarmee hij in september naar Nederland komt. “Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan alles proberen met behulp van onze profspelers Da Silva, Maestri en Liddi. De dag na het EK loopt mijn aanstelling af en daarna zie ik wel of de nieuw gekozen bondsvoorzitter met me verder wil. Zo ja, dan ga ik graag naar mijn derde World Baseball Classic en misschien naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo!”

Venezolaans toernooi

Dankzij chef honkbal Stefano Arcobelli opende La Gazzetta dello Sport het honkbalseizoen op 7 april met een hele pagina. Voor een kwart wordt de pagina ondersteund door adverterende organisaties, waarvan een deel ook in Nederland bekend is.

Hoewel het grootste sportdagblad van Italië zelf de mediapartner van de Italiaanse honkbalbond is, durft de redactie de vinger best op zere plekken te leggen. Met grote letters wijst men op de 22 Venezolaanse spelers bij de zeven clubs, die verder nog vijf Dominicanen, twee Amerikanen en een Cubaan op hun rosters hebben staan. De Gazzetta noemt de IBL eenvoudigweg een Venezolaans toernooi. Eén wedstrijd van ieder weekend mogen er geen buitenlandse pitchers worden opgesteld.

Eerste overwinning

Eén van die Venezolaanse spelers is pitcher Ricardo Hernández. Uitgerekend tegen aanvankelijke koploper T&A San Marino behaalde de voormalig speler van Vaessen Pioniers zijn eerste overwinning in het nieuwe seizoen voor zijn nieuwe werkgever Rimini. In de eerste zes innings van zijn tweede IBL-wedstrijd had hij 88 pitches en acht strikeouts nodig om de gevreesde tegenstander op nul te houden.

Alleen in de eerste en in de vierde inning kreeg Hernández een honkslag tegen. Aangezien ook zijn relievers Darwin Cubilan en Tommaso Cherubini de deur dicht hielden, deelden zijn in de 8-0 shut-out in het Serravalle stadion van San Marino. Na drie weekends heeft iedere club al minstens twee keer verloren: Bologna, Rimini en Nettuno uit zes wedstrijden, terwijl San Marino na de drie nederlagen tegen Rimini nu al op vier keer verlies uit negen wedstrijden staat.

Alle uitslagen:
San Marino – Rimini 7-1, 5-2, 8-0
Nettuno – Novara 7-1, 5-2, 10-0
Parma – Padova 1-12, 1-0, 6-4

Wedstrijden komend weekend:
San Marino – Bologna
Parma – Nettuno
Novara – Rimini

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page