Regensburg Legionäre grijpt macht in ELB

De honkballers van Buchbinder Legionäre Regensburg gingen vorige week in de historische eerste wedstrijd van de Euro League Baseball nog onderuit. Maar acht dagen later heeft de Duitse formatie van hoofdcoach Ivan Rodriguez met drie overwinningen op rij de macht gegrepen in de unieke Europese competitie.

Na de eerste vier wedstrijden van het eerste seizoen in de Euro League Baseball is het de ambitieuze ploeg van Regensburg Legionäre die met de scepter zwaait. Vorige week woensdag haalden de Duitse honkballers in hun tweede wedstrijd in Brno al revanche van de 4-1 nederlaag in de openingswedstrijd. Het in de Tsjechische Extraliga nog ongeslagen Draci Brno werd met 1-3 verslagen.

Deze week leverde de eerste serie tegen Munich-Haar Disciples nog eens twee zeges op. Gisteren was Regensburg Legionäre, in een duel met 36 honkslagen, al met 13-8 te sterk. Vandaag volgde in de Armin Wolf Baseball Arena in Regensburg ook een 6-2 overwinning.

Mike Bolsenbroek

De wedstrijd van gisteravond werd het tweede optreden van de Nederlandse international Mike Bolsenbroek in de Euro League Baseball. Nadat pitcher Bolsenbroek (3.00) in de openingswedstrijd in Brno al drie keer drie slag in drie innings had gegooid, kwam hij op eigen veld tegen Munich-Haar Disciples zelfs tot vijf strikeouts in drie innings. Wel moest de Nederlandse pitcher in Duitse dienst zijn eerste twee verdiende punten toestaan.

De wedstrijden tijdens het Duitse onderonsje tussen de nummer drie (Regensburg Legionäre) en de nummer zes (Munich-Haar Disciples) uit de Bundesliga Süd werden gisteren en vanavond bepaald door de barre weersomstandigheden. De thermometer in de Armin Wolf Baseball Arena haalde vanavond maar met moeite de drie graden.

Debuut

De Duitse vice-kampioen wist ook vanavond het beste met deze omstandigheden om te gaan. Na een tegenpunt in de eerste inning trok Regensburg Legionäre in de derde inning de stand gelijk, om vervolgens vanaf de vijfde inning in snel tempo uit te lopen. Via elf honkslagen kwam de ploeg tot een 6-2 overwinning. De Amerikaan Matt Vance kwam vanavond tot vier hits.

De Euro League Baseball wordt maandag 9 mei vervolgd als ditmaal Munich-Haar Disciples op bezoek gaat bij Draci Brno voor een serie van twee wedstrijden in het Tsjechische Mestsky Stadion. Aan het einde van de week maakt op zondag 15 mei Amsterdam Baseball op Sportpark Ookmeer zijn debuut in de splinternieuwe Europese competitie.

Stand:
1. Regensburg Legionäre  4-6
2. Draci Brno            2-2
3. Amsterdam Baseball    0-0
4. Munich-Haar Disciples 2-0 

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page