L&D Amsterdam al acht wedstrijden ongeslagen

Na de 3-1 nederlaag tegen Vaessen Pioniers tijdens de openingsdag heeft L&D Amsterdam inmiddels al acht wedstrijden op rij gewonnen. Die serie heeft de Amsterdamse ploeg na drie speelrondes op de eerste plaats in de hoofdklasse gebracht.

Deze week werd UVV driemaal op rij door L&D Amsterdam verslagen. De Amsterdammers scoorden twintig punten in de eerste twee wedstrijden, maar moesten vandaag tot de achtste inning wachten voordat de derde overwinning in de wacht kon worden gesleept. In de laatste drie innings draaide L&D Amsterdam de 3-1 achterstand om in een 3-6 overwinning. Onder meer door een tweehonkslag van Nick Urbanus, zijn zesde in de eerste negen wedstrijden. Daarmee behoudt de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus zijn voorsprong in de hoofdklasse.

Beste slagman bij UVV werd Dennis Ribbens. De Belgische international nam twee van de zeven honkslagen voor zijn ploeg voor zijn rekening en staat daarmee na de eerste negen wedstrijden op een slaggemiddelde van .593. Hij leidt daarmee de hoofdklasse. In vijf van zijn negen wedstrijden sloeg Ribbens zelfs minimaal twee hits en alleen vorige week donderdag sloeg hij in de wedstrijd tegen HCAW geen honkslag.

Knappe derde plaats

Evenals L&D Amsterdam bleven ook Curaçao Neptunus en De Glaskoning Twins deze week ongeslagen. Met drie overwinningen tegen HCAW volgt de Rotterdamse landskampioen de koploper op één punt achterstand. De Glaskoning Twins klom op naar een knappe derde plaats in het klassement. De promovendus uit Oosterhout stond in drie wedstrijden tegen DSS de puntloze hekkensluiter slechts één gescoord punt toe. Zelf scoorde De Glaskoning Twins 25 keer.

Nieuwkomers Jeffrey Arends (.517) en Berry van Donselaar (.455) sloegen in de drieluik tegen DSS samen maar liefst veertien honkslagen, scoorden zeven runs en sloegen gezamenlijk negen punten over de thuisplaat. Zij hebben zich daarmee in de kop van het slagklassement genesteld.

Uitslagen derde speelronde

L&D Amsterdam – UVV: 10-0
L&D Amsterdam – UVV: 10-4
UVV – L&D Amsterdam: 3-6

Curaçao Neptunus – HCAW: 5-3
Curaçao Neptunus – HCAW: 10-0
HCAW – Curaçao Neptunus: 2-7

De Glaskoning Twins – DSS: 10-0
De Glaskoning Twins – DSS: 7-1
DSS – De Glaskoning Twins: 0-8

Kinheim – Vaessen Pioniers: 3-4
Kinheim – Vaessen Pioniers: 5-2
Vaessen Pioniers – Kinheim: 4-9

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page