Italiaan Colabello geschorst door MLB

De 32-jarige Italiaanse eerste honkman Chris Colabello, die in de Verenigde Staten uitkomt voor de organisatie van Toronto Blue Jays, is door Major League Baseball voor tachtig wedstrijden geschorst. Dat is gebeurd na het gebruik van het verboden stimulerende middel dehydrochlormethyl-testosteron.

Chris werd op 24 oktober 1983 geboren als zoon van de toenmalige Ital-Amerikaan Lou Colabello, een uit de Verenigde Staten geïmporteerde pitcher van Rimini en van de nationale ploeg van Italië. Na het Olympisch fiasco van de Azzurri in Los Angeles 1984 keerde vader Lou niet meer als speler terug, omdat de Italiaanse bond hem niet meer erkende als Italiaan (volgens Enciclopedia del Baseball).

Desalniettemin werd diens eveneens in de Verenigde Staten geboren zoon Chris vanuit de Independant League opgeroepen om de blauwe kleur van Italië te verdedigen. Dat gebeurde bij het Europees kampioenschap 2012 en bij de World Baseball Classic 2013.

Major League

Later in dat WBC-jaar 2013 debuteerde Chris Colabello als bijna dertigjarige in de Major League bij zijn toenmalige club Minnesota Twins. Sindsdien stond hij 727 keer in het slagperk bij Major League-wedstrijden, waarin hij 111 punten binnensloeg mede dankzij 28 homeruns. Zijn slaggemiddelde tussen mei 2013 en april 2016 bedroeg .257, waarin begrepen zijn zeer succesvolle jaar 2015 met vijftien homeruns en het slaggemiddelde .321.

In schril contrast daarmee staat zijn lage productie van .069 in het huidige seizoen 2016: tot het moment dat zijn schorsing in ging, kwam Colabello tot twee honkslagen uit 29 beurten. Waarschijnlijk werd hij sinds 13 maart psychologisch beïnvloed door een telefoontje van de MLB Players Association, waarin hij op de hoogte werd gesteld van de positieve dopingtest. “Sindsdien pieker ik me suf over waarom en hoe zoiets in mijn urine terecht is gekomen. Het enige dat ik zeker weet, is dat ik nooit de integriteit van de honkbalsport heb willen compromitteren!”, vertelde een geëmotioneerde Colabello in een televisie-interview met de Canadese nieuwszender Sportsnet.

Miljoenencontract

Volgens La Gazzetta dello Sport verliest de deels in Rimini opgegroeide Chris Colabello in de komende maanden $ 227.981 van zijn Blue Jays contract ter waarde van $ 521.126. “Wat me nu met meest verdriet”, verklaarde de zeer geëmotioneerde Colabello, “Is de impact die deze schorsing van mij zal hebben op mijn ploeggenoten en de organisatie van Toronto Blue Jays.”

Colabello vervolgt: “Ik hoop dat ze – alvorens me te veroordelen – willen kijken naar de man die ik ben en naar wat ik allemaal gedaan heb om te worden waar ik nu ben in mijn loopbaan. Een paar jaar geleden heb ik als Minor Leaguer een miljoenencontract uit Zuid-Korea afgeslagen, alleen maar om mijn droom te behouden hier ooit Major Leaguer te worden!”

Kijk hieronder naar het meer dan 23 minuten durend interview in het Engels met de geschokte laatbloeier, die pas op 23 juli weer gerechtigd is om in de Major League uit te komen, maar uitgesloten is voor het eventuele post-season daar.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page