Dashenko Ricardo vertrekt bij Curaçao Neptunus

Dashenko Ricardo, de Meest Waardevolle Speler van het afgelopen seizoen, heeft besloten om per direct een punt te zetten achter zijn hoofdklassecarrière. De catcher van het Rotterdamse Neptunus keert terug naar Curaçao.

Met onder meer een slaggemiddelde van .420 werd Dashenko Ricardo vorig jaar door de honkbal- en softbalbond KNBSB uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De speler van Corendon Kinheim leidde de hoofdklasse in honkslagen (71) en driehonkslagen (4).

Na afloop van het seizoen maaakte de catcher de overstap naar landskampioen Curaçao Neptunus. Ook voor de Rotterdamse club was de international van grote waarde. In zijn derde hoofdklasseseizoen sloeg hij tot dusver de meeste honkslagen (33) van de hoofdklasse en sloeg hij de meeste punten binnen (24). Met zijn slaggemiddelde van .434 moet hij vooralsnog alleen ploeggenoot Rien Vernooij (.464) voor zich dulden.

Motiveren

Niettemin heeft Ricardo nu besloten om per direct te stoppen met honkballen bij Curaçao Neptunus en terug te keren naar Curaçao. Ondanks pogingen van de Rotterdamse landskampioen om hem op andere gedachten te brengen. “Ricardo geeft aan dat hij zich, na een aantal zeer intensieve jaren op het honkbalveld in de Verenigde Staten, bij Curaçao Neptunus en het Nederlands team, niet meer 100% kan motiveren voor de wedstrijden”, laat Curaçao Neptunus-voorzitter Geoffry Kohl weten.

“De keuze van Ricardo heeft niets te maken met de club zelf of de selectie van Curaçao Neptunus”, benadrukt Kohl. “Als bestuur respecteren wij zijn besluit en wensen hem alle sterkte toe met zijn terugkeer naar Curaçao.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page